Rólam – Érseki Norbert

férj, apa, üzleti elemző, fotográfus

A fotózással középiskolás korom óta foglalkozom. Akkor még csak egy filmes kompakt géppel, majd 2014 óta tükörreflexes, később pedig MILC gépekkel fotózok.

A fotózás iránti igazi szenvedélyem a sportfotózással kezdődött. Először blogot írtam, később hírportált készítettem szeretett sportágamnak (taekwon-do) majd az Európai Taekwon-do Szövetség megbízott riportereként kezdtem tevékenykedni. Az első nemzetközi versenyemen – egy Európabajnokságon kölcsön kapott tükörreflexes géppel fotóztam. Annyira jók voltak a visszajelzések a verseny után, hogy a fotós tevékenységet is folytattam, majd a cikkírás idővel kikopott, és csak a fotózással foglalkoztam.

Időközben megismertem feleségem, aki csatlakozott a sportfotózáshoz, és beindítottuk közös Taekwon-do-val foglalkozó fotós oldalunkat (@theTKDReporters) ami a mai napig üzemel, és igyekszünk versenyeken részt venni fotósként.

A sportfotózás mellett egyre jobban érdekelt az emberábrázolás, és elkezdtem portréfotózással foglalkozni, amiből már több éves tapasztalatom van.

2021-ben megszereztem a Fotográfus és Fotótermék-kereskedő OKJ képesítést.

Elsődlegesen portré, üzleti portré, glamour, páros/jegyes és esküvői témákat vállalok, de szívesen veszek felkéréseket sportfotózásra, és nem áll tőlem messze az étel- és tárgyfotózás sem.

Miért a fotózás?

A fotózással több célom is van.

Egyrészt az emberábrázolásban elsődleges célom, hogy megmutassam, akárkiről lehet előnyös képeket csinálni. Szeretném kihozni a szépet a modelleimből, növelni egy kicsit az önbizalmat, vagy egyszerűen csak megörökíteni a jövőnek, hogy milyenek is vagyunk ma, miután életünk szerelme megkérte a kezünket, vagy az esküvőnkön.

Sportfotózásban az emlékezetes pillanatok megörökítése a célom, öröm, bánat, együttérzés, sikeres pillanatok megörökítése áll hozzám a legközelebb, de a technika fejlődésével igyekszem a sportágban is releváns, de laikus szemmel is élvezhető, látványos képeket készíteni.

Szeretném megmutatni, hogy én egy jelenetben, mozzanatban, arckifejezésben mit látok az én szememmel, hogy megmutassam a világnak az én szemszögem is.

 • 2014

   

  Sportfotózás

  Ebben az évben fotóztam először nemzetközi Taekwon-do versenyen – a 2014-es Európabajnokságon, Olaszországban.

 • 2015

  Saját tükörreflexes fényképezőgép

  A sportfotózás kezdeti sikerein felbuzdulva megvettem életem első tükörreflexes gépét

   

  2015

 • 2017

   

  theTKDReporters

  Ebben az évben indult el feleségemmel közösen a @theTKDReporters Instagram és Facebook oldal, amit a taekwon-do fotózásoknak dedikáltunk.

 • 2020

   

  2020

 • 2021

   

  OKJ képesítés megszerzése

  Ebben az évben megszereztem a Fotográfus és Fotótermék-kereskedő OKJ képesítést.